• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Yoghurt houdt tandvlees gezond

Regelmatig yoghurt eten helpt je tandvlees schoonhouden. Ook andere drankjes met melkzuur houden je mond gezond. Maar zuivelproducten als melk en kaas weer niet.  

Tot nu toe was er vrij weinig te doen tegen tandvleesontsteking. Alleen goed tandenpoetsen, flossen en desnoods spoelen, kon verlichting geven. Maar nu blijkt melkzuur effectief om het tandvlees schoon te houden. Mogelijk door de probiotica die in melkzuur bevattende producten zitten.

In Japan zijn ruim duizend mensen met tandvleesontsteking ondervraagd. Er bleek een relatie te zijn tussen hoeveel melkzuurhoudende producten mensen aten en de toestand van hun tandvlees. De Japanse onderzoekers raden aan om dagelijks ten minste 55 gram yoghurt te eten.

Tandvleesontsteking komt veel voor. Bij tandvleesontsteking wordt het tandvlees rood, pijnlijk en gezwollen. Het tandvlees kan ook los gaan zitten en bloeden. Zo’n ontsteking wordt veroorzaakt door allerlei bacteriën die zich in de mond bevinden. Probiotica van bijvoorbeeld yoghurt zouden deze slechte bacteriën kunnen verstoten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: