• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Oogartsen geven blinde patiënte deel zicht terug

Oogartsen in het academisch ziekenhuis in Aken hebben vorige week een blinde patiënte een deel van haar gezichtsvermogen teruggegeven. De vrouw, die haar zicht als gevolg van progressieve tunnelvisie afgelopen jaren zag vernauwen, kreeg een nieuw ontwikkelde prothese ingebracht. Het Klinikum spreekt van een internationaal unieke ingreep.

De nieuwe prothese is ontwikkeld door een Duits onderzoeksteam van artsen en wetenschappers. De patiënte bij wie zij hun eerste volledig in het oog passende prothese implanteerden, zal nog enkele operaties ondergaan, waarna zij naar verwachting nog meer van haar verloren zicht zal terugkrijgen.

Volgende week presenteert het Akense ziekenhuis zijn prothese aan de pers. Dan zullen meer details bekend worden gemaakt over de ontwikkeling, werking en ‘kansen’ van de nieuwe vinding. Tunnelvisie of kokerzien is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte die wordt geschaard onder de verzamelnaam retinitis pigmentosa. Het bovenmatig afsterven van staafjes en kegeltjes, de lichtgevoelige cellen in het netvlies, leidt ertoe dat mensen steeds minder kunnen zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: