• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Boete na het eten in Nederland

Tenmiste, als je je bord niet leeg eet. In veel restaurants gaan ze hiervoor binnenkort een boete van 10 eurocent invoeren. Van dat bedrag kan iemand in het straatarme Afrikaanse land Sierra Leone een dag eten. Het gaat om een vrijwillige boete: wie persé niet wil betalen, hoeft dat niet. De Universiteit Wageningen berekende vorig jaar dat restaurants jaarlijks 51.000 ton voedsel ter waarde van 235 miljoen euro weggooien.

Bedenker van de actie is Sander Verschuren, mede-oprichter van de liefdadigheidsorganisatie Rotterdam helpt de Wereld. De overweldigende belangstelling uit de horeca is te danken aan brouwer InBev, van Hertog Jan en Oranjeboom. De brouwerij spoort horecazaken aan om mee te doen en men verwacht dat rond de zomer circa 15.000 restauranthouders meedoen.

Men gaat ervan uit maandelijks 5000 euro op te halen. Het geld gaat deels naar Sunday Foundation, een organisatie die daklozen helpt in Sierra Leone. “Met dat bedrag kunnen we heel veel goeds verrichten. De actie zet horecagangers bovendien aan het denken over de Derde Wereld. Een vol bordje onder je neus is niet overal even gewoon als in Nederland”, aldus Sunday Foundation.

bron : Zinfo.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: