• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Nieuwe gidsen voor jeugd

Op 17 april 2008 lanceert Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel in samenwerking met het Vlaams Informatiepunt Jeugd drie kersverse informatieve gidsen voor kinderen, tieners en jongeren. Die datum is niet toevallig gekozen, het is de Europese ‘Youth Information Day’.

European Youth Information Day

Het concept van deze dag is ontwikkeld door Eryica, the European Youth Information and Counselling Agency. De partners van Eryica zijn verschillende Europese landelijke organisaties die werken rond jeugdinformatie. Op deze dag voeren zij – ieder op hun manier – actie rond dit thema. De lancering van de jeugdinformatiegidsen is de Vlaamse bijdrage aan deze dag.

Meer info: zie http://www.eryica.org

Drie informatieve gidsen voor kinderen, tieners en jongeren:

De gidsen bevatten informatie op maat van drie leeftijdsgroepen: kinderen jonger dan 12 jaar, tieners tussen 12 en 15 jaar en jongeren ouder dan 15 jaar. Vrienden, relaties, school, vrije tijd, gezondheid, rechten, natuur, mobiliteit, studentenjobs, … het is slechts een greep uit de verschillende thema’s die aangereikt worden. De boekjes zijn enerzijds opgevat als vertrekpunt van waaruit kinderen, tieners en jongeren een antwoord kunnen zoeken op hun vragen. Anderzijds kan het ook een snuisterboekje zijn voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is. Het is de bedoeling om jongeren degelijk te informeren en hen tegelijk een middel aan te reiken om hun eigen weg te vinden in het informatieaanbod.

Er worden in totaal 430.000 gidsen verspreid. 195.000 exemplaren daarvan worden verdeeld binnen het onderwijs via de tijdschriften van Klasse: elke leerling uit het 5e leerjaar en het 2e en 5e jaar secundair onderwijs krijgt een gids op maat van zijn of haar leeftijd. De andere 235.000 exemplaren worden verdeeld via jeugddiensten, jacs, jips en andere relevante partners voor de doelgroep.

Deze editie is een update van de informatieve gidsen die gelanceerd werden in november 2006. Veel informatie en regelgeving rond werken, reizen, gezondheid, enz. is constant aan wijzigingen onderhevig. Na anderhalf jaar was het tijd om de gidsen te actualiseren.  De gidsen worden nog steeds geflankeerd door 3 informatieve websites:

www.kidsgids.be

www.life1215.be

www.jongereninformatie.be

Inhoudelijk zijn de gidsen samengesteld in nauwe samenwerking met CJP, In Petto, Jeugdwerknet, vzw Kinder- en Jongerentelefoon en Kinderrechtswinkels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: