• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Kwaliteit zwemwater fors verbeterd

De kwaliteit van het zwemwater in Vlaanderen is vorig jaar aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V). De verbetering is een gevolg van een doorgedreven rioleringsbeleid.

In 2007 haalden 39 van de 40 stranden aan de Belgische kust de Europese minimumnorm. Alleen het Noordstrand in Oostende voldeed tijdelijk niet aan die norm. In 2006 waren er nog 9 stranden die de norm niet haalden.

De verbeterde cijfers zijn een gevolg van gescheiden stelsels voor afvalwater en regenwater en de bouw van waterzuiveringsinstallaties in Oostende, Brugge, Adinkerke, Wulpen en Heist.

Ook de zoetwaterplassen in het binnenland deden het vorig jaar aanzienlijk beter, dankzij soortgelijke maatregelen. Ook daar voldeed slechts 1 van de 40 gecontroleerde zwem- en recreatievijvers niet aan de Europese milieunormen.

Elke zomer volgt de Vlaamse overheid de kwaliteit van het zwemwater op. Tijdens het badseizoen wordt het kustwater minimaal 2 keer per week gecontroleerd, de zoetwaterplassen worden wekelijks gecontroleerd.

Minister van Leefmilieu Crevits trekt jaarlijks 100 miljoen euro uit voor extra investeringen. Die moeten vermijden dat afvalwater bij hevige regenval ongezuiverd in de waterlopen en dus ook in de zee terechtkomt.

Op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij kan u de kwaliteit van het zwemwater in Vlaanderen nalezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: