• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Positieve aandacht van huisarts geneest

Optimisme en duidelijkheid van de huisarts kan patiënten met alledaagse klachten enorm helpen opknappen. Bij emotionele problemen helpt juist meer aandacht van de huisarts, volgens onderzoekers van het Nivel.

Bij alledaagse klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, keelpijn of verkoudheid, kan geruststelling van de huisarts goed helpen. Als de huisarts een duidelijke verklaring voor de klachten geeft en optimistisch is over het beloop, voelen patiënten zich ook sneller beter.

Bij patiënten die emotionele problemen hebben, helpt alleen geruststellen niet. De patiënt heeft dan nog extra aandacht nodig. Huisartsen zouden dan ook van meet af aan aandacht moeten hebben voor zowel de medische als psychosociale kant van het verhaal van de patiënt.

Meer dan de helft van alle consulten bij de huisarts gaat over alledaagse klachten. Huisartsen vinden dit soort klachten vaak een beetje onbenullig. Patiënten vinden de consulten dan ook dikwijls niet bevredigend. Terwijl de ongerustheid die dit oplevert juist erg ongezond is. Huisartsen kunnen hier veel verbetering in brengen door duidelijkheid te verschaffen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: