• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Virtueel verplaatsen in gehandicapten

Niet te omzeilen obstakels zijn niet nieuw in een computer game. Maar hoe ga je hier mee om als je niets ziet of hoort? In een speciaal computerspel leren jongeren hoe het is om te leven met een handicap.Het spel heet Handigo en heeft drie varianten met ieder een eigen hoofdkarakter. Ieder karakter vertegenwoordigt een handicap. De spellen leren de gamer omgaan met een lichamelijke, een visuele en een verstandelijke handicap. Zoals Roligo, een blind karakter dat je door een zwart scherm begeleidt met een stok terwijl je afgaat op de geluiden. Iedereen kan het spel gratis op internet spelen via een website die speciaal is opgezet door softwarefabrikant Ubisoft en hulporganisatie Handicap International.

Handigo is ontwikkeld door Ubisoft voor een campagne van de Belgische stichting Handicap International. Met het interactieve spel en de bijbehorende website willen de initiatiefnemers meer bewustzijn creëren over het leven met een handicap. De organisaties hopen dat jongeren door het spelletje meer begrip krijgen voor fysiek en verstandelijk gehandicapten en willen zo discriminatie van mensen met een beperking verminderen. De website bestaat in het Engels en Frans. In januari 2009 komt ook de Nederlandse versie online.

Handicap International is een Belgische hulporganisatie die zich wereldwijd inzet om het leven van gehandicapten makkelijker te maken. Dit geldt met name voor gehandicapten in ontwikkelingslanden, waar voorzieningen veel te wensen over laten. Wereldwijd heeft een op de tien mensen een handicap. Meer dan de helft van de mensen met een beperking heeft geen toegang tot essentiële voorzieningen als rolstoelen, krukken of prothesen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: