• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Lachen mag bij een begrafenis

De humor rukt op in de uitvaartwereld. Waren begrafenissen en crematies voorheen stijve bedoeningen waarbij eigenlijk alleen maar gehuild werd, tegenwoordig mag er ook worden gelachen.

Het komt zelfs voor dat overledenen voor hun eigen uitvaart een ludieke stunt bedenken om de nabestaanden een hak te kunnen zetten. De humor is bovendien steeds vaker terug te vinden op de grafstenen. Recent Brits onderzoek toont dit aan. Tijdens een enquête onder 2000 Engelsen laat een meerderheid van de ondervraagden weten de fameuze Britse humor ook na hun dood voort te willen laten leven. Ze willen grappige citaten op hun grafsteen. Vooral de Queen-klassieker ‘Another one bites the dust’ scoort hoog.

‘Ik zei je toch dat ik ziek was’, wordt echter genoemd als het allergrappigste opschrift. Gevolgd door: ‘Ik ben klaar voor de ontmoeting met mijn Maker. Of Hij klaar is voor de grote beproeving om mij te ontmoeten is weer iets anders’, van Winston Churchill. ‘Het beste moet nog komen’ van Frank Sinatra staat op een derde plaats.

Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan grafteksten. “In Nijmegen staat een steen met de tekst ‘Hier ligt een schat begraven'”, zo meldt woordvoerder Mark Debets van uitvaartverzekeraar Monuta. “En ook hebben we al eens gezien ‘Hier had uw tekst kunnen staan’.” Volgens Debets is de humor bezig aan een stevige opmars in de uitvaartwereld. ,,Je ziet sowieso de trend dat er steeds meer aandacht komt voor een persoonlijke noot tijdens de plechtigheid.

Overledenen worden niet alleen maar opgehemeld, maar tegenwoordig worden ook de minder goede eigenschappen belicht. En er wordt steeds vaker een goede grap verteld of uitgehaald.” De Monuta-zegsman refereert daarbij aan de nieuwste reclamecampagne die volgende week van start gaat. ,,We laten 25 mensen een waar gebeurd en persoonlijk verhaal vertellen.

Zo komt een politieman uit Winschoten aan het woord. Zijn beste vriend was overleden en diens laatste wens was dat de agent het verkeer van de uitvaartstoet zou regelen. De agent stond klaar in een drukke straat, maar tot zijn verbijstering sloeg de stoet een klein zijstraatje in. De agent stond daar dus voor niets. Wat bleek? De overledene had dit vooraf bedacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: