• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

President Bush grootste oceaanbeschermer ooit

De Amerikaanse president George Bush heeft dinsdag een gebied in de Stille Oceaan ter grootte van een half miljoen vierkante kilometer uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Het besluit komt twee weken voordat de president het Witte Huis verlaat.

Het gebied dat Bush wil beschermen is bijna net zo groot als de Noordzee. De president zal door zijn besluit de geschiedenis ingaan als de leider die meer oceaangebied heeft beschermd dan wie dan ook, aldus milieuorganisaties. In het beschermde gebied bevinden zich kwetsbare koraalriffen, bedreigde diersoorten en de diepste plek op aarde. Er mag niet meer gevist, gemijnd of geboord worden.

Milieuorganisaties waren in het verleden niet bepaald onder de indruk van het beleid van de scheidend president. De Texaan lag constant onder vuur voor zijn beleid op het gebied van klimaatverandering, luchtvervuiling en dierenbescherming. Ondanks dat de organisaties nog wel het een en ander hebben aan te merken op het besluit, is men het erover eens dat de stap van Bush historisch is.

De plannen van Bush stuitten op ferme oppositie van vice-president Cheney en enkele lobbyorganisaties. De president kon echter rekenen op de steun van zijn vrouw Laura. De ‘First Lady’ heeft zich, geheel tegen haar gewoonte in, sterk gemaakt voor het plan.

Lees verder in The Guardian

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: