• Pagina’s

  • Categorieën

  • Top berichten

  • Advertenties

Dertig mummies gevonden in Egypte

Egyptische archeologen hebben dertig mummies en een ongeopende sarcofaag gevonden in een 4300 jaar oude grafkelder. Dat heeft de overheid maandag bekendgemaakt.

De grafkamer is gevonden in de woestijn aan de westzijde van een eeuwenoude piramide in de Saqqara-regio. Een van de mummies dateert van 640 voor Christus, de sarcofaag is vermoedelijk veel ouder. Volgens de archeologen is de stenen doodskist ongeveer 2400 jaar voor Christus gemaakt ten tijde van de Vijfde Dynastie. De wetenschappersmaken de kist later deze week open. Ook de mummies, die in nissen in de grafkelder stonden, worden nader bekeken. De archeologen hopen amuletten te vinden die hen meer over de identiteit van de mummies kan vertellen.

Grafrovers

Het komt niet vaak voor dat archeologen in de Saqqara-regio ongeschonden mummies en graven vinden. Grafrovers lieten de graven, vaak volgestouwd met kostbaarheden, veelal geplunderd en beschadigd achter. Volgens het hoofd van de Egyptische archeologische dienst ligt het nieuwe graf op de bodem van een elf meter diepe schacht. Acht mummies liggen in sarcofagen, de overige zijn in nissen in een muur geplaatst. © ANP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: